17 Kasım 2015 Salı

Tekrar Merhaba Kasım 2015



2011 yılı laz yaylaları gezi güncesinden sonra 'bunlar hep evde mi oturdu, gezi güncesi neden yazılmıyor, bıktı, sıkıldı' diyenlere cevabım olsun.
bir format yakalayıp blog yazmaksa amacınız, o formatı her an yakalamak bir süre sonra saplantı halini alıyor. 'oluversin, aman bu kadarı da yeterli' demekle olmuyor. gezi boyunca notlar almak, fotoğrafların ayıklanması, sayfanın tasarlanması ve fotoğrafların yüklenmesi özen isteyen bir uğraş. bana göre en zevkli ve kolay kısmı yazı yazmak.
2011 yılında bu formatı yakalayıp günce yayınlayacak zamanı bulamayacak kadar çok gezmişiz. rakamsal olarak 6 tanesi yayınlanmış, 4 tanesi yayınlanmamış 10 gezi güncesini yayınlamak evet biraz zorladı. biriken yazıları oluşturma kısmında zaman geçtikçe üretememe gibi bir durumunda geliştiğini itiraf etmeliyim.
bugün baktığımda taslak gezi güncelerinde gördüklerimi arşivimizde bulunsun diye başlıklar olarak geçmeyi bir borç bilirim. çoğu gezi an an hala hafızamda. en azından sıksam hatırlarım, bulurum diye düşünüyorum. ama bir çok kısım yine açık kalacak ve emekler heba olacak diye yazma sözü vermemeliyim.

24-25 eylül 2011 - tekrar BEYPAZARI
01-09 ekim 2011 - KEKOVA - DENİZ KANOSU TURU
22-23 eylül 2011 - tekrar İZMİR
12-13 kasım 2011 - İZNİK - ZEYTİN HASATI
25 şubat-4 Mart 2012 - AYDER - GÜRCİSTAN
2012 - Münferit AYDER merkezli gebelik gezisi
ve sayısını bilemediğim kadar çok İZNİK merkezli gezilerimiz.

yazamamamın ikinci nedeni de zaman zaman bu listeden KEKOVA - DENİZ KANOSU TURU ve AYDER - GÜRCİSTAN gezisini yazamadıktan sonra diğerlerini yazmanın haksızlık gibi gelmesi.

KEKOVA - DENİZ KANOSU TURU : deniz tatili yapmayan bizlerin, deniz kanosu ile ilk defa güneye inişimizden dolayı yaşadığımız farklı tecrübelerle doluydu. sadece deniz kanosu yapmayıp içinde ilk defa LİKYA YOLU' nu, baba ocağı ISPARTA'yı, ve kalbimizde yer eden İZNİK ile tanışmamız bu gezide oldu.

AYDER - GÜRCİSTAN GEZİSİ : hep gittiğimiz AYDER' i karlar altında görüp, sakinliğinin tadını çıkartmak ve GÜRCİSTAN' ı Batum'dan Tiflis'e kara yoluyla gezmek adeta ufkumuzu bir kat daha arttırdı.

en azından bu iki günceyi keşke yazabilseydim uktesini hep taşıyacağım sanırım.

gelelim 2012'den sonraki hayatımızdaki değişikliklere; 2012 yılı ilkbaharında çoğalma kararı ile durgunluğa geçtik. 2013 yılında gezi grubumuzdan üremeyen kalmamıştı. hepimiz bir yerlerde gaz çıkartma, pişikle mücadele derdine düştük. o gün bugündür gezmeye devam etsek de bende belgelendirecek eski enerji kalmadı. belgelendirebilsem bile fazla çocuk odaklı yazılar blog formatının kaymasına neden olur diye düşündüm.

şimdi ne değişti;
çocukla ilgili başka meşkaleler olsa da en azından gaz çıkartma, pişikle mücadele faslımız bitti. yükümüz daha da azaldı. ve yavaş yavaş bitimiz kanlanmaya, içimizdeki deli kendini gezmek için zincirleri zorlamaya başladı.

ben de anladım ki gezmek bir ruh durumu, ne yaparsan yap bastıramazsın.

yeni gezi günceleriyle dostlara tekrar merhaba!



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben bu blog işi burada biter diye düşünüyordum.Ara sıra eski gezileri yad etmek için giriyordum ki bu yazı bana süpriz oldu.yeni yazıları bekliyorum sabırsızlıkla..