5 Ekim 2009 Pazartesi

Lezzet Gezintisi-1:Paçacı Mahmut 03 Ekim 09


Paçacı Mahmut'u Vedat Milör abimizin ntv'deki programlarından birinde görmüştük.gittiği yerin semtini falan tam anlayamadan programı bitirmişti.bir yıl boyunca ara ara araştırmalar yaptım.

biz hafif puslu bir ekim cumartesisinde bulmaya karar verdik ünlü Paçacıyı.elimizde google map haritaları sağa sola baka baka ilerledik Fatih'in meşhur caddesinde.zaten Fatih semti böyle yerlerin membağı.bu civarlara yakında Büryan Kebabı içinde geleceğiz.

Adı üstünde Fatih Kıztaşı'na çok yakın.trafiğin az,park yerinin çok olduğu alalade bir mahallenin güzel bir esnaf lokantası olarak karşımıza çıktı Kıztaşı Paçacı Mahmut.tek katlı,ahşap doğramalı,özlediğimiz garson ilgisi ile girer girmez 'iyi ki geldik' dedirtti bize.

adı üstünde paça çorbasıyla ünlü ama başka yemekleride var.zeyinyağlıdan,et yemeklerine kadar her şey var.bize paçadan sonra övgüyle bahsedilen işkembeli nohutunuda denedik.

paçanın pişirilişindeki zahmet ve özenin dışında terbiyesinin manda yoğurduyla yapılmasıda lezzetinde altı çizilesi özellik diyebilirim.


gelelim paça çorbasına.faydalarını anneannemiz,annemiz 'paça' der demez sıralar.burada anlatmaya gerek yok.çorbanın suyunun ayrı lezzeti var.Vedat Milör abimizin 'bu böyle yenir' diyip paçayı emerek yediği kadar var.meraklısıysanız zerre bırakmadan paçayıda emin,yutun.ben bu kısımda biraz tutuldum kaldım.ama paça konusunda görüşüm günün birinde tekrar denemek istesem yada bizi bir paçacıya götür diyen arkadaşlar olursa buradan başka bir adres gelmez aklıma.


işkembeli nohutda güzeldi ama bence işkembe daha çok olsa daha iyi olurmuş.işkembelere saldırınca geriye kalan nohut bildiğimiz nohut yemeği gibi oluyor.

hem mekan olarak hem yemekleri çok temiz.garsonların ilgi alakası 10 numara.fiyatlara gelince paça 5,5 lira,işkembeli nohut 5-6 lira arasında.

mekanın karşısındaki şimdi adını unuttuğum süt ve süt ürünleri dükkanı çocukluğumuzdaki dükkanların havasında.biraz aç olsaydım ikinci durağım burası olurdu.adını unuttuğum için pişmanım ama 'değirmen' diyesim geliyor nedense..

Kıztaşı Paçacı Mahmut'u herkese tavsiye ederim.

2 yorum:

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Sen google'da arayacağına önce bana bi sorsaydınya .Bende programdan sonra ajandama kaydetmiştim .Söylerdim:))

Beyendiniz madem kesin gidilecekler listesine geçireyim ben ..

kerwane dedi ki...

mutlaka ekle.atmosferi çok güzel.beraber de gidelim bir gün